Bryggemetoder

Pyramideposer.

Beskrivelse av brygging står på siden av pyramideposen. Det er temperatur og trekketid som er viktigst for god rund smak. Hver pose er tilpasset 2 dl vann.

Trekkes teen for lenge eller blir det for varmt, blir den bitter og usmakelig. Har du mange som skal serveres, kan det være en ide å ha to termo kanner med varmt vann som markeres med grønn, hvit, oolong for den som er 80 C. Den kannen som har varmest vann, 100 C kan merkes med svart te/tisane. Alle etikettene har bryggeanvisniing, slik at tinnboksene som har dobbel lokk kan brukes til selvbetjenings- eller frokost buffe. Mange tedrikkere vet selv hvordan å brygge den teen de liker best.

Løsvekt te:

Det er akkurat samme prinsipp for all te at tempratur og trekktid er avgjørende for god smak. Med løsvekt bestemmer du mer stykren av teen. Bruk en vekt første gang og vei opp ca 1- 2 gram per 1 dl. Deretter se hvor mange måleskjeer det blir. Prøvesmak 2 ulike mengder te for å se hva du liker best.

Temperatur selvbetjening eller brygging av små kanner/mengder te:

Vi anbefaler o vannkokere med 80 C og nesten 100 C for å brygge de ulike teene. Skriv gjerne en lapp på de ulike kannene, så hele serveringspersonalet har kunnskap om hvilken temepratur som skal til hvilken te.

Bruk stoppeklokke for trekking av teene.

Skal teen trekkes i flere liter på forhånd: 2 alternativ (minst)

  1. Trekk gjerne te i en mugge og sil etter trekketiden over i vannkoker som holder varmen eller kanne som står på kokeplate.
  2. Egen vannkoker som er dedikert den teen dere serverer og brygge med hopsfilter direkte i vannkokeren. . Husk alltid å ta tiden på trekkingen uansett mengde te.

Det hjelper ikke å trekke lenger hvis teen er for svak. da er det mengden blader eller vann som må justeres.